Плаваючі ставки за кредитами цікаві професійним інвесторам - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плаваючі ставки за кредитами цікаві професійним інвесторам - аналітики

Кредит&Депозит
479
Аналітики Банку Кредит Дніпро вважають, що плаваючі ставки за кредитами цікаві професійним інвесторам. Про це йдеться в аналітичному звіті фахівців, який цитує прес-служба банку.
«Як правило, плаваюча ставка за кредитами прив’язана до динаміки певних ринкових показників, наприклад, LIBOR. У випадку зниження її значення, відсоткові виплати за кредитом знижуються, при підвищенні – збільшуються, – відзначають аналітики Банку Кредит Дніпро. – Для того, щоб правильно зорієнтуватися, позичальникові варто враховувати відсоткові прогнози і ризики, які виникають у випадку кризових ситуацій на фінансовому ринку. Але оскільки робити прогнози, у тому числі довгострокові, можуть лише підготовлені гравці, то плаваючі ставки – це радше інструмент для професійних інвесторів».
На думку аналітиків Банку Кредит Дніпро, значні ризики для позичальника виникають при іпотечному кредитуванні на тривалий термін. Адже, як свідчить світова практика, зробити достовірний прогноз зміни ринкових індикаторів на період більше 3 років надзвичайно складно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас