Виручка найбільшої американської фармакологічної компанії розчарувала ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка найбільшої американської фармакологічної компанії розчарувала ринок

462
Квартальна виручка найбільшої американської фармакологічної компанії Pfizer Inc виявилася значно нижчою від очікувань ринку через конкуренцію з боку дженериків та уповільнення продажів в країнах, що розвиваються.
На показниках негативно позначилися нижчі, ніж очікувалося, продажі вакцини Prevnar і препарату проти вироблення холестерину Lipitor, що пов’язано із закінченням терміну дії патентного захисту і появою на ринку з кінця минулого року конкурентів-дженериків.
Pfizer повідомила в четвер, що заробила в третьому кварталі 2012 року $3,21 млрд, або 43 центи на акцію, у порівнянні з $3,74 млрд, або 48 центами на акцію, роком раніше, коли $1,3 млрд їй приніс продаж фірми Capsugel.
Без урахування низки статей балансу компанія заробила 53 центи, виправдавши очікування опитаних Thomson Reuters I/B/E/S аналітиків.
Глобальні продажі знизилися на 16% до $13,98 млрд, опинившись значно нижче прогнозу $14,64 млрд.
Раніше повідомлялося, що американська фармацевтична компанія Pfizer, яка є одним з найбільших виробників ліків у світі, визнала, що її закордонні підрозділи підкуповували медичних працівників і держслужбовців в країнах Європи та Азії, в тому числі і в Росії, щоб підвищити продажі та отримати необхідні дозволи.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас