Залишилось опрацювати 0,5% протоколів: опозиційні партії продовжують набирати відсотки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залишилось опрацювати 0,5% протоколів: опозиційні партії продовжують набирати відсотки

1129
Згідно з результатами 99,49% оброблених протоколів по багатомандатному виборчому округу на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,04% голосів виборців, “Батьківщина” – 25,5%, “УДАР” – 13,94%, КПУ – 13,19%, “Свобода” – 10,43%.
Такі дані обробки протоколів за партійними списками оприлюднені на сайті ЦВК. Офіційні результати будуть затверджені після підрахунку даних з оригіналів протоколів (з мокрою печаткою).
Вибори в парламент України проводились за змішаною системою – по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах (вибори 2007 року проходили за пропорційною системою). По “мажоритарці” балотувалися або від партії, або шляхом самовисування. Прохідний бар’єр для партій за партійними списками на цих виборах склав 5%. У мажоритарних округах обраним вважається кандидат, що набрав найбільше голосів у порівнянні з іншими кандидатами.
Закон не передбачає порогу явки виборців, при якому вибори можуть вважатися такими, що відбулися. Також закон не передбачає можливості визнання виборів недійсними – ЦВК зобов’язана встановити результати виборів за партійними списками, незалежно від кількості виборчих дільниць, на яких голосування було визнано недійсним, а окружна комісія зобов’язана встановити результати виборів по мажоритарному кандидату також незалежно від кількості виборчих дільниць, на яких голосування було визнано недійсним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас