Сповільнення світової економіки сходить "нанівець" - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сповільнення світової економіки сходить "нанівець" - експерт

895
Сповільнення світової економіки стає все більш плавним і сходить нанівець. Таку точку зору висловив аналітик компанії Astrum Investment Management Павло Ілляшенко.
За його словами, «1 листопада, традиційно для першого дня місяця, ринки чекають публікації індексів ділової активності PMI в промисловості. Єдина відмінність від стандартного шаблону в тому, що сьогодні в Європі вихідний, тому європейські індекси будуть опубліковані завтра. Поки ж до відкриття торгів на Українській біржі вже знаємо дані з Китаю, а по ходу дня будуть цікаві дані зі Сполучених Штатів: ISM Manufacturing PMI і рівень зайнятості».
Як підкреслив аналітик, в Китаї виходять дві версії промислового PMI: офіційний, який приділяє більше ваги великим компаніям з держпідтримкою, і розраховується банком HSBC, з порівняно великою вагою невеликих компаній. Результати такі: офіційний індекс вище позначки 50, що вказує на зростання активності, HSBC Final Manufacturing PMI, теж зріс, але з 49,1 до 49,5.
П.Ілляшенко зазначив, що «український ринок акцій вже другий день перебуває в консолідації. У вівторок ринок безуспішно намагався скоректуватися, в середу зростання більш ніж на 3% перетворилося на зростання всього на 1,2%. Виною тому, звичайно, не очікуване зниження ВВП в третьому кварталі 2012 року і навіть не високі відсоткові ставки на міжбанківському ринку. Поки що з суто технічної ситуації, індексу UX буде важко закріпитися вище 900 пунктів, завдання – втриматися вище 800 пунктів».
Як повідомлялося, індекс Української біржі за підсумками торгів у середу, 31 жовтня, виріс на 1,21% – до 885,62 пункту. Загальний обсяг торгів склав 96,8 млн грн.
Індекс ПФТС піднявся на 2,14% – до 328,41 пункту. Загальний обсяг торгів склав 243,4 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас