Найбільший іпотечний банк Великобританії зафіксував збиток через неправильне страхування кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший іпотечний банк Великобританії зафіксував збиток через неправильне страхування кредитів

242
Lloyds Banking Group Plc, найбільший іпотечний банк Великобританії, зафіксував збиток за підсумками третього кварталу 2012 року у зв’язку з додатковими відрахуваннями у розмірі 1 млрд фунтів стерлінгів ($1,6 млрд) на компенсацію клієнтам, за страхування кредитів яких була стягнута неправомірна плата.
Як повідомляється в прес-релізі банку, його чистий збиток в минулому кварталі склав 361 млн фунтів, у порівнянні з 501 млн фунтів за аналогічний період 2011 року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували, що Lloyds зафіксує чистий прибуток на рівні 4 млн фунтів.
“Ми знову досягли істотного прогресу в цьому кварталі, поліпшивши основоположні показники у надзвичайно складних умовах. Розчаровує те, що старі проблеми продовжують впливати на наші результати”, – зазначив головний виконавчий директор банку Антоніу Орта-Озоріу.
Квартальна виручка банку знизилася до 4,59 млрд фунтів, у порівнянні з 4,95 млрд фунтів за аналогічний період роком раніше.
Як повідомляє агентство Bloomberg, британські банки відклали більш ніж 10 млрд фунтів на врегулювання претензій після того, як регулятори наказали їм виплатити компенсацію тим клієнтам, які купували поліс страхування погашення кредиту. У тому числі Barclays виділив на ці цілі 2 млрд фунтів, Royal Bank of Scotland – 1,3 млрд фунтів, HSBC Holdings Plc – 1,1 млрд фунтів.
За даними The Wall Street Journal, Lloyds продавав своїм клієнтам такі страхові продукти агресивніше, ніж інші британські банки. Його сукупні відрахування на виплати клієнтам у зв’язку з такою страховкою за останні квартали склали 5,3 млрд фунтів.
З відкриття торгів у Лондоні у четвер котирування акцій банку зросли на 3,4% – до 41,95 пенсу. З початку 2012 року акції Lloyds подорожчали на 57% на торгах у Лондоні, що є найкращим результатом серед найбільших британських банків.
Коли в 2008 році уряд Великобританії придбав акції банку, що переживав фінансові труднощі, вони коштували 73,6 пенсу. В даний час британському міністерству фінансів належить приблизно 40% капіталу Lloyds.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас