Ураган "Сенді" стане одним з найдорожчих ураганів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ураган "Сенді" стане одним з найдорожчих ураганів США

676
Навіть найбільш консервативні аналітики очікують, що ураган “Сенді” стане одним з восьми найдорожчих ураганів в США, оцінюючи шкоду страховій галузі не менш ніж в $7 млрд, пише Financial Times.
Так, за оцінками групи моделювання катастроф AIR Worldwide, збитки страховиків у приватному секторі складуть від $7 млрд до $15 млрд. У разі досягнення верхньої межі цього діапазону “Сенді” посяде третє місце серед найбільш збиткових для страховиків ураганів США, обійшовши ураган “Уілма”, що вирував у 2005 році.
Песимісти відразу вказують на те, що попередні оцінки зазвичай виявляються меншими від підсумкової суми, як це було у випадку з ураганами “Катріна” та “Айрін”. PricewaterhouseCoopers очікує, що сукупний збиток, завданий економіці, досягне $45 млрд.
На думку експертів IHS Global, збиток може скласти близько $50 млрд, у тому числі $20 млрд – майновий збиток і від $10 млрд до $30 млрд – втрачені ділові можливості.
Акції провідних страхових компаній США в середу – перший день торгів цього тижня, оскільки 29 і 30 жовтня ринки не працювали через “Сенді” – подешевшали, але мало хто втратив більше 1% капіталізації.
Стримана реакція ринку на прогнозовані збитки страховиків показує, що інвестори впевнені в достатності капіталізації галузі, незважаючи на багатомільярдні виплати, які їй загрожують. Також вона відображає очікування, що федеральний уряд в підсумку візьме на себе значну частину витрат на відновлення. Так, штат Нью-Йорк вже звернувся до Білого дому з проханням допомогти з фінансуванням.
Програми приватних страхових компаній у США зазвичай не покривають збиток, що завдається житловим будинкам повенями, тому багато домовласників не мають подібної страховки або застраховані у фінансованій з бюджету Національній програмі страхування від повеней.
Ураган “Сенді” в Нью-Йорку і низці інших міст на північному сході США супроводжувався сильною повінню. Кількість жертв урагану, за останніми даними, становить 72 людини. Крім міста і штату Нью-Йорк, до найбільш постраждалих регіонів відносяться штати Меріленд і Нью-Джерсі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас