Крюківський вагонобудівний завод орієнтується на збільшення будівництва пасажирських вагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крюківський вагонобудівний завод орієнтується на збільшення будівництва пасажирських вагонів

563
Крюківський вагонобудівний завод (м. Кременчук, Полтавська обл.) планує до 2018 року довести частку пасажирського вагонобудування в виробництві до 50% замість 10% на сьогоднішній день.
Про це повідомив голова Наглядової ради підприємства Володимир Приходько.
За його словами, розвиток пасажирського вагонобудування – основна стратегія підприємства на наступні п’ять років.
«Один пасажирський вагон – це 20-30 вантажних вагонів за завантаженням робочих місць, за прибутковістю, податками і прибутком і т.д. Щоб заробити стільки ж грошей, скільки на 300 пасажирських вагонах, треба зробити до 9000 вантажних вагонів. А якщо зараз почнеться спад ринку вантажних вагонів, нам терміново треба збільшити пасажирське вагонобудування і тоді ми збережемо баланс», – сказав В.Приходько.
Він також зазначив, що на ринок пасажирського вагонобудування зараз виходити надзвичайно важко.
«Український ринок спить. Російський сам має можливості зростання, адже там половина потужностей не завантажені. Залишаються ринки Азії, Білорусі, кавказький і прибалтійський ринки. І ми за них боремося», – сказав В.Приходько.
Нагадаємо, Крюківський вагонобудівний завод є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних.
Як повідомлялося раніше, Білорусь та українське ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (Україна) виступили засновниками нового вагонобудівного підприємства – ЗАТ «Гомельський вагонобудівний завод». Нове спільне підприємство буде випускати всі типи пасажирських вагонів. Український завод буде постачати кузови і візки, а гомельський – займеться інтер’єром і остаточним спорудженням вагонів. Також планується, що виробництво низки виробів буде перенесено з України в Білорусь.
Довідка. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення «Укрзалізниці». Продукція заводу поставляється у понад 20 країн світу.
Крюківський вагонобудівний завод в 2011 році збільшив випуск вантажних вагонів на 18% – до 10 750 шт., а пасажирських вагонів – зменшив на 33,3% – до 28 шт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас