Середній показник захворюваності українських дітей на грип вище норми на 8,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середній показник захворюваності українських дітей на грип вище норми на 8,8%

400
Згідно з даними статистики, в середньому 60% від загальної кількості хворих на грип та ГРВІ становлять діти. Про це сказав головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарєв. Разом з тим за даними СЕС, станом на 42 тиждень поточного року на грип вже захворіли 68,8% дітей, тобто середній показник вже вище норми на 8,8%.
Інфекціоніст пояснив, що динаміка захворювання серед населення залежить від інтенсивності циркуляції вірусів грипу.
“У нас приблизно кожен 6-9 українець хоча б раз на рік хворіє на грип”, – сказав С.Крамарєв.
Більшість хворих завжди складають діти, адже вони належать до обох груп ризику захворюваності: і вікової, і професійної – більшість з них відвідують організовані колективи.
“Стандартно із загальної кількості всіх хворих діти складають близько 60%”, – зазначив С.Крамарєв.
За даними СЕС, на грип та ГРВІ в період з 15 по 21 жовтня захворіло 124 000 278 дітей, що становить 68,8%. Разом з цим 79,7% від загальної кількості госпіталізованих з тих же причин також складають діти до 17 років.
У дітей, особливо у віці 2-6 років, виникають ускладнення від грипу у вигляді запального процесу ЛОР-органів – навколоносових пазух, середнє вухо, трахея, бронхи, наслідком чого можуть бути гнійно-запальні ураження очної орбіти і мозкових оболонок.
Всього близько 10 млн українців щорічно хворіє на грип, у середньому 18 млн входять до групи ризику захворювання. За даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація.
Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011 №595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип вдома, дітям з шестимісячного віку; особам літнього віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.
На території України дозволені до використання чотири вакцини: Ваксігрип (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також Флюарикс ™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) і ІНФЛУВАК ® (виробництва Abbott Biologicals BV, Нідерланди).
Як повідомлялося, в Україні очікуються спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас