Fiat сфокусується на прибутковому секторі автомобілів преміум-класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat сфокусується на прибутковому секторі автомобілів преміум-класу

571
Fiat розраховує, що його операції в Європі стануть беззбитковими до 2016 року, заявив голова італійського автоконцерну Fiat SpA Серджіо Маркьонне.
Він змалював стратегію виживання компанії в умовах спаду на європейському ринку, яка передбачає більш значну орієнтацію на експортні ринки замість закриття заводів, пише газета Financial Times.
Автовиробник має намір змінити лінійку продукції, що випускається в регіоні, а також переорієнтувати 15% своїх європейських потужностей на експортні замовлення.
У третьому кварталі 2012 року Fiat збільшив прибуток на 12% завдяки гарним продажам в Північній Америці, країнах Латинської Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону, компенсувавши спад попиту в Європі.
Операційний прибуток без урахування разових факторів, який в Fiat називають торговим прибутком (trading profit), збільшився до 951 млн євро, в порівнянні з 851 млн євро за аналогічний період минулого року, перевищивши середній прогноз аналітиків на рівні 902 млн євро.
Компанія скоротила виручку в EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) на 13% – до 3,82 млрд євро – і зафіксувала торговий збиток у розмірі 238 млн євро. Продажі легкових автомобілів і легких вантажівок знизилися на 15% відносно третього кварталу 2011 року – до 203 тис.
“Fiat міг би піти традиційним шляхом” і закрити один або два заводи, щоб скоротити витрати, проте компанія має намір переорієнтувати діяльність і поступово відійти від нашої залежності від продажів невеликих автомобілів на півдні Європи, заявив С.Маркьонне.
Продажі автомобілів в Італії знизилися на 40%, в порівнянні з рівнем докризового 2007 року, при цьому Fiat стикається з політичним тиском в країні, що не дає компанії можливості закривати заводи.
Fiat має намір сфокусуватися на прибутковому секторі автомобілів преміум-класу, включаючи такі бренди, як Alfa Romeo і Maserati, а також Jeep, що випускаються Chrysler, підрозділом італійської компанії, в США.
Виробництво автомобілів бренду Fiat буде скорочено до варіацій трьох моделей – Fiat 500, Panda і Freemont.
У вівторок Fiat підтвердив прогноз на 2012 рік, згідно з яким торговельний прибуток компанії буде відповідати нижній межі прогнозу 3,8-4,5 млрд євро.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас