СОТ: Франція стала неконкурентоспроможною у порівнянні з рештою Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ: Франція стала неконкурентоспроможною у порівнянні з рештою Європи

984
Франція є неконкурентоспроможною не тільки в порівнянні з Китаєм, але і в порівнянні з рештою Європи. Про це заявив генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль Ламі.
“Конкурентоспроможність Франції на зовнішніх ринках знизилася за останні 10 років. Це найбільш очевидно в Європі, де Франція за 10 років втратила частку ринку”, – сказав Ламі в інтерв’ю CNBC.
На думку Ламі, Франція стане більш конкурентоспроможною в короткостроковій перспективі у зв’язку зі скороченням податків на бізнес. Уряд Франції на чолі з президентом Франсуа Олландом почне визначати необхідні заходи із підвищення конкурентоспроможності 6 листопада.
При цьому уряд вже схвалив плани щодо збільшення податків на великі компанії у зв’язку із заходами бюджетної економії, які спрямовані на скорочення дефіциту бюджету країни. У неділю стало відомо, що близько 100 французьких керівників компаній зробили спільне звернення про те, що необхідно скоротити податки на заробітну плату на 30 млрд євро ($38,8 млрд).
Ламі заявив після зустрічі з Олландом, що президент усвідомлює необхідність реформ на ринку праці. “Я вважаю, що французький президент і уряд країни знають про необхідність глибоких реформ, які дозволять модернізувати країну, яка чинить опір змінам, оскільки більшість французів вважають свою країну щасливим місцем, оточеним страшним світом”, – сказав голова СОТ.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас