Інвестори довіряють Сирії більше, ніж Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори довіряють Сирії більше, ніж Греції

202
Щорічне опитування фінансових директорів міжнародних компаній, проведене авторитетною консалтинговою фірмою BDO зі штаб-квартирою у Брюсселі, підтвердило наявність серйозних побоювань за перспективи розвитку європейської економіки.
Навіть настільки, що Грецію опитані фінансисти вважають більш ризикованою ціллю для інвестицій, ніж охоплену війною Сирію. Лише Іран та Ірак, згідно з опитуванням, вважаються більш небезпечними для капіталовкладень країнами, ніж Греція. “Дедалі більше занепокоєння у фінансистів викликає ситуація в Південній Європі. Окремі країни цього регіону інвестори вважають нині настільки ж ризикованими для інвестицій, як політично нестабільні держави Близького Сходу”, – прокоментував результати дослідження виконавчий директор BDO Мартин Ван Рекель.
Одначе не одна Греція потрапила до списку найбільш ризикованих для інвестицій держав. Приміром, Іспанія – четверта за обсягами економіка єврозони, яка має до того ж сильні економічні зв’язки з країнами Латинської Америки, опинилася в дослідженні на 7-й позиції за рівнем ризикованості капіталовкладень. А Росія – на 9-ій сходинці.
Особливу обережність інвестувати в країни єврозони, що загрузли у боргах, виявляють інвестори з Бразилії та Китаю. Водночас саме цих зовнішніх інвестицій проблемні країни єврозони нині потребують найбільше, зауважують аналітики.
Поки такі країни, як Греція та Іспанія, відчайдушно борються за прихід інвесторів, іншим державам залучити інтерес інвесторів вдається набагато легше. Серед лідерів тут Китай. І це навіть незважаючи на певне зниження темпів зростання китайської економіки. Високою довірою інвесторів користуються також США. Бразилія, Індія, Німеччина та Великобританія теж потрапили у топ-10 сприятливих для інвестицій країн, повідомляє інформагенція dapd.
Дослідження BDO виявило ще одну загальну тенденцію: загалом інвесторам стає дедалі важче провадити ділову діяльність за кордоном. Причиною тому слугує не лише економічна турбулентність, але й збільшення державних регуляцій та зростання конкуренції.
Ван Рекель відзначив також, що був здивований тим, що опитані в дослідженні фінансові директори не висловлювали занепокоєння зовнішніми боргами країн поза межами єврозони – насамперед Японії та США. Загалом під час дослідження було опитано тисячу фінансових директорів середніх підприємств, які займаються закордонними інвестиціями.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас