Найбільший швейцарський банк хоче скоротити 10 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший швейцарський банк хоче скоротити 10 тис. співробітників

347
Найбільший банк Швейцарії UBS ухвалив рішення скоротити 10 тисяч робочих місць, що становить майже одну шосту від усієї його робочої сили в розрахунку на підвищення ефективності своїх операцій. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімне джерело, близьке до керівництва структури.
У числі планів банку також надання самостійності своїм підрозділам, які працюють у галузі фіксованих доходів. Завдяки скороченню активів і виходу з капіталомістких операцій банк збирається якнайшвидше виконати умови третьої Базельської угоди, що вимагає підвищити показник достатності капіталу.
Як відзначає агентство, UBS “повертається до своїх коренів”. Банк буде націлений, в першу чергу, на діяльність, пов’язану з управлінням активами заможних клієнтів. У подібному напрямку розвивається і інший провідний банк Швейцарії – Credit Suisse.
Скорочення відбудуться в трейдингових підрозділах, які очолює співголова інвестиційного банку UBS Карстен Кенгетер. Реформи будуть проходити протягом декількох кварталів.
Банк UBS серйозно постраждав від глобальної кредитної кризи 2008 року. Через збитки кредитна організація була змушена звернутися за підтримкою до уряду Швейцарії. У минулому році до цих невдач додалася і втрата 2,3 мільярда доларів від несанкціонованих операцій на біржі, після чого гендиректор банку Освальд Грюбель пішов у відставку.
Офіційна заява про зміну стратегії може прозвучати перед оголошенням про квартальні результати, що буде зроблено пізніше 29 жовтня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас