ПР може отримати 140 місць у ВР по мажоритарці - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР може отримати 140 місць у ВР по мажоритарці - прогноз

507
Пропрезидентська Партія регіонів може розраховувати на входження у фракцію або, щонайменше, узгоджене голосування 140 мажоритарних депутатів, свідчить прогноз опитаних Інтерфакс-Україна експертів.
На основі поточних даних про підрахунок голосів в одномандатних округах, зокрема, експерти відзначають, що значні шанси на перемогу мають близько 115 кандидатів, висунутих безпосередньо Партією регіонів.
Як повідомляється, ще 25 обраних депутатів можуть або вступити у фракцію, або, залишаючись позафракційними, підтримувати у голосуваннях партію влади.
Мова йде як про самовисуванців, так і представників інших партій, зокрема, Народної партії, партії Союз і партії Єдиний центр. У такому разі загальна чисельність депутатів, які так чи інакше підтримують Партію регіонів, може скласти 210 осіб (більшість у парламенті – 226 голосів).
В цьому випадку, вважають експерти, в новому парламенті може бути відновлений формат співпраці з КПУ, який хоч і не передбачатиме створення формальної коаліції, але фактично дозволить ухвалювати рішення. Зокрема, таким шляхом може бути обрано керівництво парламенту.
З іншого боку, відсутність формальних зобов’язань при блокуванні дозволить Партії регіонів при розгляді окремих питань залучати для ухвалення рішень інші фракції.
При цьому експерти відзначають, що остаточні висновки можуть бути зроблені тільки по закінченню підрахунку голосів в одномандатних округах, оскільки в декількох з них триває напружена боротьба.
Нагадаємо, що вибори до парламенту України проводилися за змішаною системою – по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах (вибори 2007 року проходили за пропорційною системою).
По “мажоритарці” можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування. Прохідний бар’єр для партій за партійними списками на цих виборах склав 5%. У мажоритарних округах обраним вважається кандидат, що набрав найбільше голосів, у порівнянні з іншими кандидатами.
Як повідомлялося, за даними опрацювання 50,67% Центральна виборча комісія повідомляє, що провладна Партія регіонів лідирує на парламентських виборах в Україні.
Зокрема, як свідчать дані ЦВК, ПР набирає 35,02%, Об’єднана опозиція ВО Батьківщина – 21,99%. На третьому місці поки Комуністична партія України з результатом 14,89%. УДАР отримав 12,87% голосів, а ВО Свобода – 8,34%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас