Зміни в земельному законодавстві відлякали інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни в земельному законодавстві відлякали інвесторів

784
У другому півріччі 2012 року інвестори завмерли. Законодавчий «апокаліпсис» на земельному ринку відлякав іноземних інвесторів. Про це під час прес-конференції в «Главкомі» повідомив старший юрист міжнародної юридичної фірми Анжеліка Штукатурова.
«Багато інвесторів, які були готові заходити на український агроринок, не заходять сюди саме у зв’язку зі зміною в законодавство», – уточнила вона.
Позитивною законодавчою зміною юрист назвала поправки до Земельного кодексу щодо проведення процедури земельних торгів, які наберуть чинності в кінці жовтня. За словами експерта, проведення земельних торгів має регулюватися законом, а на практиці регулювалося локальними нормативно-правовими актами, в результаті чого купівля землі на аукціонах могла бути визнана недійсною.
Штукатурова також акцентувала увагу на тому, що якість цього закону не бездоганна. «Ми дуже сподіваємося, що з кінця жовтня, коли закон набере чинності, ми зможемо реалізувати проекти, які сьогодні застигли», – додала юрист.
Нагадаємо, 3 жовтня 2012 р. Верховна Рада України прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок і зміни їх цільового призначення». А раніше, 5 липня 2012 року, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону».
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас