Ситуація на готівковому валютному ринку України заспокоїться відразу після виборів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація на готівковому валютному ринку України заспокоїться відразу після виборів - НБУ

Валюта
462
Спекулянти прагнуть використовувати передвиборчу ситуацію для розгойдування готівкового валютного ринку, однак фундаментальних підстав для його дестабілізації немає, заявила заступник глави Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська.
“Така ситуація – передвиборча. Це типова поведінка населення і, насамперед, спекулянтів напередодні виборів. Тільки пройдуть вибори, відразу на наступний місяць входимо в нормальний ритм роботи”, – сказала вона агентству “Інтерфакс-Україна” у п’ятницю.
В.Ричаківська також підкреслила, що будь-які нові обмеження з боку НБУ роботи готівкового валютного ринку відсутні.
“Ніяких обмежень НБУ не вводив, і така тематика навіть не обговорювалася”, – сказала заступник глави центрального банку.
Раніше різні ЗМІ повідомляли про труднощі, з якими стикаються українські громадяни останнім часом при спробі купити валюту: її пропозиція в обмінних пунктах обмежена, хоча курс продажу підвищився незначно – приблизно на 0,4%, до 8,18-8,19 грн/$1.
Як повідомили агентству в одному зі столичних відділень Приватбанку (Дніпропетровськ), цей комерційний банк ввів обмеження на продаж доларів до $500 в одні руки.
В одному зі столичних відділень УкрСиббанку погодилися продати валюту тільки за умови відкриття валютного депозиту.
У п’ятницю валюту продавали відділення “дочки” Сбербанку Росії, де можна купити і понад $1 тис., а також банку “Фінанси та Кредит”, Ощадбанку.
У той же час, як показало опитування кореспондентом агентства, долари в п’ятницю не продавали відділення низки банків, розташовані на Хрещатику та прилеглих до нього вулицях. Серед них – Райффайзен Банк Аваль, Фінростбанк, Правекс Банк.
Котирування 3-місячних NDF (безпоставкових форвардів) на долар/гривню зросли з початку жовтня з 8,61 грн/$1 до 8,82 грн/$1, 6-місячних – з 9,1 грн/$1 до 9,4 грн/$1, 12-місячних – з 9,93 грн/$1 до 10,32 грн/$1.
Офіційний курс на 26 жовтня – 7,9930 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас