Справа Тимошенко порушує питання, які неможливо ігнорувати, - екс-прем'єр-міністр Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа Тимошенко порушує питання, які неможливо ігнорувати, - екс-прем'єр-міністр Італії

187
Тюремне ув’язнення Юлії Тимошенко не має впливати на членство України в ЄС, пише екс-прем’єр-міністр Італії Романо Проді в статті, опублікованій в газеті Corriere della Sera.
“У цю неділю в Україні пройдуть вибори до парламенту, і їх чесне і прозоре проведення, на думку багатьох у Європі, є необхідною умовою для підписання більш широкого договору про асоціацію і вільний обмін з Києвом”, – пише італійський лівоцентристський політик.
“Цей договір міг би всього за кілька років подвоїти обсяг товарообміну, який в даний час становить 40 мільярдів євро. Завдяки своєму географічному положенню, родовищам сланцевого газу, інших ресурсів Україна могла б стати важливим стратегічним партнером Європи і геополітичним мостом між Москвою і Брюсселем”, – упевнений колишній прем’єр-міністр Італії.
“Але ЄС все ще вагається, а деякі країни заявили, що будуть виступати проти підписання договору, поки екс-прем’єр Юлія Тимошенко перебуває у в’язниці. Особисто я вважаю, що така позиція суперечить інтересам Європи і мільйонів громадян України, які хотіли б скористатися більш широкими економічними можливостями і більш передовими стандартами цивільного і демократичного співіснування”, – пише Романо Проді.
“Природно, справа Тимошенко порушує питання, які неможливо ігнорувати. Але і в цьому випадку, я переконаний, треба налагоджувати діалог і встановлювати більш тісні відносини між Брюсселем і Києвом. Бо, в кінцевому рахунку, історію зупинити неможливо. Зближення між Україною та Європейським союзом – невідворотний процес”, – упевнений автор статті.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас