Акції Facebook показали найкращий денний результат за всю історію біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Facebook показали найкращий денний результат за всю історію біржі

Фондовий ринок
643
Акції соціального гіганта Facebook підросли за підсумками торговельної сесії 24 жовтня відразу на 19%, показавши один з кращих денних результатів за всю історію обігу цінних паперів на біржі.
Тепер одна акція соціальної мережі оцінюється більш ніж в $23, хоча весь жовтень цінні папери мережі перебували в районі $20-22.
Настрій інвесторів покращився після квартального звіту Facebook, який компанія випустила ще 23 жовтня, але вже після закриття бірж. Інвестори відразу ж почали скуповувати цінні папери соціальної мережі на електронних торгах, після чого ажіотаж поширився і на торговельну сесію 24 жовтня, під час якої ціна на одну акцію досягала $24.
У документі від Facebook вказується, що соціальна мережа продовжує рости прискореними темпами як за фінансовими показниками, так і в плані залучення нових активних користувачів. Так, виручка інтернет-гіганта від реклами за квартал склала понад $1 млрд.
Таким чином, результати третього кварталу у Facebook надихнули інвесторів набагато більше, ніж кварталом раніше. Нагадаємо, що в липні, після публікації звіту за другий квартал, акції соціальної мережі у перші ж хвилини торгів впали на 14%. При цьому як тоді, так і зараз Facebook інформувала про зростання виручки на 32%.
Також варто додати, що навіть ціна в $24 за акцію все одно значно нижче позначки, якої компанія досягла під час IPO у травні 2012 року. Тоді соціальна мережа отримувала за кожен свій цінний папір по $38. Однак, вище ціни розміщення акції протрималися лише одну торговельну сесію.
Раніше повідомлялося, що акції Facebook впали після тимчасового відключення торгів на біржі Nasdaq, торгуючись біля позначки $21, втрачаючи понад 8%. Експерти визнали, що такий удар по акціях завдала впливова ділова газета Barron’s, що входить до холдингу Dow Jones. Видання вийшло у вихідні з заголовком «Facebook коштує 15 доларів».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас