Китай відновить будівництво атомних електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відновить будівництво атомних електростанцій

Енергетика
297
Будівництво нових атомних електростанцій у Китаї, припинене після катастрофи на японській АЕС “Фукусіма-1” у березні 2011 року, буде відновлено. Про це йдеться в заяві уряду КНР, опублікованій в місцевих ЗМІ після засідання Держради КНР, яке пройшло під головуванням Вень Цзябао.
У цій заяві йдеться, що в КНР до 2015 року буде побудовано “невелику кількість АЕС”, які будуть розташовуватися “виключно в прибережних зонах”. “Будівництво АЕС буде відновлено “в плановому режимі”, і їх спорудження має відповідати “найвищим міжнародним стандартам з безпеки”, сказано в документі.
У середу на засіданні Держради КНР були затверджені “Національний план з ядерної безпеки” та “План з розвитку атомної енергетики” на 2011-2020 роки, а також “Національна програма розвитку енергетики до 2015 року”.
Експерти та спостерігачі зазначають, що для Китаю, який прагне скоротити викиди в атмосферу парникових газів, ядерна енергія дуже необхідна. Її розвиток буде сприяти зміцненню енергетичної безпеки країни.
На ядерну енергетику КНР припадає всього 1,8 проц від всієї електроенергії, що виробляється в країні. В даний час в країні побудовано 15 ядерних реакторів, які виробляють 12,5 ГВт. Ще 26 реакторів, здатних, загалом, виробляти 30 ГВт енергії, перебувають у стадії будівництва.
Зараз у Китаї здана в комерційну експлуатацію перша черга Тяньваньської АЕС, у спорудженні якої бере участь російська сторона. Спорудження при її сприянні 3-го і 4-го блоків Тяньваньської АЕС в КНР має розпочатися наприкінці року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас