Катар хоче купити 7 європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар хоче купити 7 європейських банків

829
Катар веде переговори про купівлю значних часток в семи європейських банках. Про це повідомляє “Аль-Арабія” з посиланням на анонімні джерела. Про які саме банки йде мова, поки невідомо.
Катар активно вкладається в Європу через свій інвестфонд, в який йдуть гроші від профіциту державного бюджету. В останні роки цей показник на тлі високих цін на нафту становить понад 16 мільярдів доларів. Водночас багато європейських компаній і банки страждають від дефіциту ліквідності, викликаного спочатку фінансовим, а потім і борговою кризою.
В результаті Катар уже став великим інвестором у французьку Total, британсько-голландську Shell, футбольний клуб ПСЖ, універмаг Harrods у Лондоні та багато інших активів. Крім того, Катар вклав п’ять мільярдів доларів у фондовий ринок Китаю. Всього зарубіжні інвестиції держави за підсумками 2011 року склали більше шести мільярдів доларів.
Катар володіє найбільшими у світі запасами газу і є найбільшим експортером скрапленого газу в світі. Крім того на території країни видобувається нафта, велика частина якої йде на експорт. Дві видобувні галузі забезпечують понад 50 відсотків ВВП країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас