Ставки за депозитами знизяться після виборів - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за депозитами знизяться після виборів - прогноз

Кредит&Депозит
1622
Після проведення в Україні парламентських виборів ймовірно відбудеться зниження ставок за банківськими депозитами.
Таку думку висловив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов на прес-конференції в УНІАН в середу.
При цьому він зазначив, що зниження може відбутися в досить короткий проміжок часу.
«Я рекомендую зараз розміщуватися. Процентні ставки однозначно знизяться, і вони знизяться в короткий час після виборів», – сказав С.Мамедов.
За його словами, існуючий рівень ставок за депозитами почасти пояснюється посиленням конкуренції в банківському секторі, проте вартість залучених ресурсів стає занадто високою для банків, у зв’язку з чим вони можуть переглянути свою політику ставок.
«Банки на сьогоднішній день не в змозі відпрацьовувати ті процентні ставки, які є. Тому що 25% відпрацювати неможливо, кредитувати під 30% можна, жоден суб’єкт економічної діяльності не витягне таку процентну навантаження», – зазначив С.Мамедов.
За даними Національного банку України щодо індексу ставок за депозитами фізосіб на 12 жовтня, ставки за депозитами в національній валюті становили: на термін три місяці – 18,06%; шість місяців – 18,97%, дев’ять місяців – 18,61%, 12 місяців – 19,35%.
За вкладами в доларах США ставки становили: на термін три місяці – 5,67%, шість місяців – 6,87%, дев’ять місяців – 7,54%, дванадцять місяців – 8,18%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас