В Україні рецесія економіки - четвертий місяць виробництво нарощує “мінус" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні рецесія економіки - четвертий місяць виробництво нарощує “мінус"

1817
Стійке скорочення темпів промислового виробництва в Україні свідчить про рецесію. Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “CASE-Україна” Дмитро Боярчук у ефірі “Ера-FM”.
“Технічно, якщо виробництво скорочується третій місяць поспіль, то можна казати про рецесію. А у нас вже четвертий місяць виробництво нарощує “мінус”: минулого місяця було “мінус” 4,7%, зараз у нас “мінус” 7 відсотків – падіння. Сигнали із зовнішніх ринків та по промисловому виробництву оптимізму не обіцяють”, – сказав він.
За його словами, ситуацію не може вирівняти навіть традиційно сильна галузь української економіки – аграрний сектор через менший врожай, ніж торік.
“Єдине, що компенсує ситуацію в промисловому виробництві, – це агропромисловий комплекс. До речі, і там буде “мінус”, тому що минулого року зібрали історично рекордний врожай. Але ми продаємо зерно, експортуємо”, – зазначив Боярчук.
Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, промислове виробництво в Україні у вересні 2012 року впало до вересня 2011 року на 7%, що гірше зниження на 4,7% в серпні, на 0,9% в червні і 1,4% – у липні.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас