Єврокомісія дозволила податок на фінансові транзакції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія дозволила податок на фінансові транзакції

Казна та Політика
611
Єврокомісія виступила за надання 10 державам ЄС спеціального права на обкладення податком фінансових транзакцій.
Вищий виконавчий орган Євросоюзу вважає, що такий крок, що не суперечить загальноєвропейському законодавству, дозволить державам зібрати необхідні для поповнення бюджетів кошти.
До списку країн, які побажали збирати такі податки, увійшли Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Греція, Португалія та інші.
Раніше в рамках ЄС державам не вдалося домовитися про єдиний податок на фінансові операції. Тоді окремі країни вирішили ввести такий податок самостійно. Інші сказали, що в принципі не заперечують проти цієї ідеї, але готові здійснити її тільки тоді, коли вона буде введена у всіх світових фінансових центрах. Категорично проти виступила Великобританія.
Незважаючи на те, що ставка цього податку, прозваного «робінгудівським» або «податком Тобіна», буде невеликою, загальна сума може набратися значна. Єврокомісія її оцінює в 57 мільярдів євро, якби податок застосовувався по всій Європі.
Багато країн ЄС останнім часом змушені різко посилювати фінансову політику, знижуючи витрати і підвищуючи податки і збори. Це необхідно для подолання боргової кризи, яка поставила на межу фінансового краху відразу кілька держав єврозони.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас