Обами проти Ромні: цікаві моменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обами проти Ромні: цікаві моменти

1159
В США пройшли останні публічні дебати між кандидатами на пост президента – республіканцем Мітт Ромні і демократом Бараком Обамою. “Дело” вирішило проаналізувати, в чому схожість і відмінності передвиборчих програм двох політиків.
Чотири роки тому Барак Обама змінив на посаді президента Джорджа Буша-молодшого. Хоча більшість американців не плекають ніжних почуттів до Буша-молодшого за його руйнівну і недалекоглядну політику в країні і за її межами, до політики Обами громадяни США ставляться з не набагато більшою теплотою. Ліберал і демократ Обама почав “перезавантаження” у відносинах з Росією, провів медичну реформу і, загалом-то, на цьому все. Зараз внутрішні проблеми хвилюють американців набагато більше війни в Іраку, а реформи Обами у сфері освіти та медицини викликають певну реакцію – здебільшого негативну.
Потрібно визнати, що Обама став багато в чому жертвою обставин – він очолив країну в самому початку глобальної фінансової кризи. Президенту довелося приймати непопулярні рішення. Він хотів створити більше робочих місць, але не вийшло – під час президентства Обами був помічений найвищий рівень безробіття за останні кілька років. Чехарда з реформою системи медичного страхування ще більше заплутала американців. А проблеми видобутку нафти і забезпечення електроенергії навалилися на США – країна споживає більше палива, ніж виробляє. А пошук Обамою альтернативних ресурсів і “чистої” енергії поки не дав результату.
На всіх невдачах Барака Обами може вдало зіграти і “догратися” до крісла в Білому домі головний опонент нинішнього президента, колишній бізнесмен, а тепер і політик Мітт Ромні. Він стверджує, що знає, як працюють великі успішні корпорації, тому економіку в США потрібно будувати за цим принципом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас