ЄС повинен подати руку Україні - Тоні Блер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС повинен подати руку Україні - Тоні Блер

520
Екс-прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер бачить Україну членом Європейського Союзу у майбутньому, але вважає, що офіційному Києву треба провести підготовчу роботу в цьому напрямку.
“ЄС повинен подати руку Україні і майбутнє України дійсно знаходиться в ЄС… Україна повинна провести підготовчу роботу і вирішити, яким чином має функціонувати громадянське суспільство, яким чином його потрібно гармонійно реформувати, щоб воно відповідало вимогам Євросоюзу”, – заявив він на зустрічі зі студентами в Дніпропетровську у вівторок.
На його думку, Україна повинна зміцнювати відносини як із Заходом, так і Сходом.
“Перспектива ЄС важлива для України, доля України вирішуватиметься не на футбольному полі, а в Раді Європи. Я вірю, що вам відносини важливі і там, і там. Це збільшить вашу силу і перспектива в ЄС дуже важлива для вас”, – зазначив екс-прем’єр.
Т.Блер наголосив, що Україна повинна мати сильні відносини на півдні, зокрема з Туреччиною, і на Близькому Сході: “Було б правильно, якби всі союзи були збережені”.
Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, Т.Блер на запрошення Фонду Віктора Пінчука також прочитав лекцію студентам дніпропетровських вузів. Він зазначив, що це була найбільша аудиторія, перед якою він виступав з лекцією, а запитання студентів були дуже різноманітними і цікавими, що дозволило йому судити про те, що молодь України дуже інтелектуальна і “майбутнє України в надійних руках молодих людей”.
Т.Блер також відвідав нещодавно відкритий металургійний завод “Інтерпайп сталь”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас