Після купівлі "Роснафтою" ТНК-ВР визначили нову найбагатшу людину РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після купівлі "Роснафтою" ТНК-ВР визначили нову найбагатшу людину РФ

Енергетика
2200
Віктор Вексельберг став найбагатшою людиною Росії, після того як “Роснафта” оголосила про купівлю 50% акцій ТНК-ВР, які зараз належать консорціуму AAR (“Альфа-груп”, Access Industries і група компаній “Ренова”). Його статки оцінюються в $18 млрд.
Засновник групи компаній “Ренова”, яка управляє інвестиціями в енергетиці, будівництві та гірничодобувній промисловості, додав до свого капіталу $1,5 млрд, повідомляє Bloomberg.
Відповідно до індексу мільярдерів Bloomberg, капітал Вексельберга становить $18 млрд., що на $700 млн більше, ніж у Алішера Усманова, який був найбагатшою людиною в країні з 5 березня поточного року.
“Роснафта” консолідує 100% акцій ТНК-ВР, включаючи частку консорціуму AAR, за яку російська нафтова компанія заплатить $28 млрд. З мільярдерів в консорціум, крім Вексельберга, входять Михайло Фрідман, Герман Хан, Олексій Кузьмічов і Лен Блаватник.
“Це суперугода, яка є логічним результатом 15-річної історії ТНК”, – заявив офіційний представник Вексельберга Андрій Шторх, який також зазначив, що мільярдер сконцентрується на інвестиціях у технології у майбутньому.
Статки Фрідмана зросли на $1,2 млрд до $15,1 млрд, що дозволило 48-річному мільярдеру увійти до п’ятірки найбагатших людей в країні. Блаватник збільшив свої статки на $1,5 млрд, і вони досягли $15,4 млрд. Таким чином, 46-річний американський промисловець зайняв 46-у сходинку найбагатших людей у світі, випередивши співзасновника Microsoft Пола Аллена і голову Nike Філіпа Найта.
Статки Хана оцінюються в $10,3 млрд, а статки Кузьмічова склали $8 млрд.
На тлі зростання капіталу Вексельберга капітал Усманова меншився на $1 млрд за тиждень у зв’язку зі зниженням попиту на “Мегафон”, який відклав маркетинг первинного розміщення своїх акцій як мінімум до публікації фінансової звітності за III квартал.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас