Саудівська Аравія перейде на відновлювану енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія перейде на відновлювану енергію

Енергетика
400
Саудівська Аравія планує повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Про це заявив принц Саудівської Аравії Турки ель-Файзаль.
Принц поділився новим планом відновлення енергетичної інфраструктури королівства. За словами принца, незважаючи на масштабність проекту, він буде успішно завершений ще за його життя.
“Нафта більш цінна, ніж просто джерело енергії. Ми повинні досягти точки, в якій нафта буде використовуватися для виробництва інших, більш важливих продуктів. Вартість сонячної енергії сьогодні – лише 15% від того, що було 20 років тому. Ми можемо і зобов’язані цим скористатися”, – заявив принц Турки.
При цьому нафтовий гігант Saudi Aramco, який повністю належить владі Саудівської Аравії, планує витратити $35 млрд протягом наступних п’яти років на розвідку і розробку нових родовищ нафти і газу.
У плани Saudi Aramco також входить істотне розширення нафтопереробного бізнесу. Відповідно до заяв президента компанії на ці цілі буде щорічно інвестовано до $500 млн. За прогнозами Aramco, в наступні 10 років планується підвищити сукупні нафтопереробні потужності компанії в країні і за межами з нинішніх 4,02 млн барелів до 8 млн барелів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас