Правила використання е-грошей будуть погоджувати з НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правила використання е-грошей будуть погоджувати з НБУ

1106
Національний банк України повинен провести реєстрацію всієї платіжної інфраструктури. Про це повідомили в прес-службі НБУ.
«Поряд з цим, законом (про регулювання Нацбанком випуску та використання електронних грошей – Ред.) передбачена реєстрація Національним банком України усієї платіжної інфраструктури в тому числі операторів, платіжних сервісів, облікових систем та інших суб’єктів, що здійснюють свою діяльність на території України. Тому ті суб’єкти, які називають себе як «платіжний сервіс», або як «облікова система», але при цьому такими, що беруть участь у здійсненні переказу коштів або надають окремі види послуг в платіжній системі, мають право здійснювати свою діяльність в Україні виключно після їх реєстрації Національним банком України», – кінець цитати.
Також в НБУ зазначили, що після набрання законом чинності суб’єкти, які здійснюють операції з електронним грошима, повинні погодити з регулятором правила використання електронних грошей та здійснювати випуск електронних грошей, виражених у гривні.
Як повідомлялося, 18 жовтня у виданні «Голос України» було опубліковано текст закону №5284-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків)».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас