Елітна нерухомість простоює через завищені ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елітна нерухомість простоює через завищені ціни

Нерухомість
1322
Близько 30% виставлених на продаж об’єктів нерухомості в сегментах бізнес і преміум Києва чекають купівлі вже понад два роки.
При цьому, значна частина (близько 50-60%) подібного житла перебуває в продажу як мінімум 15 місяців, повідомив Корреспондент.biz експерти сайту dom.ria.ua.
Причиною низької активності в даних сегментах експерти називають те, що на даний момент пропозиція на ринку бізнес- і елітної нерухомості в Україні значно більша від попиту. Крім того, тільки 2-3% від всіх покупців нерухомості вибирають житло з пропозицій в цих сегментах, що й веде до мінімального числа угод.
Також свій вплив має і небажання багатьох ріелторів і власників такої нерухомості знижувати ціни на житло, оскільки продавці розраховують на хорошу платоспроможність покупця.
При цьому, за даними експертів, сьогодні понад 50-70% пропозицій на ринку бізнес- і елітної нерухомості мають завищену вартість – в середньому на 25-30%.
Прогнозується, що якщо ціни на житло в бізнес- і елітному сегментах не знизяться, то більшість цих об’єктів найближчим часом так і не будуть продані.
Нагадаємо, що за період з 1 по 30 вересня, по 10 адміністративних районах Києва було укладено 2084 угод купівлі/продажу квартир на вторинному ринку і 1546 продано в недобудованих будинках.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас