Газпром чекає від України оцінки ГТС найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром чекає від України оцінки ГТС найближчим часом

Енергетика
560
“Газпром” найближчим часом очікує від української сторони незалежної міжнародної оцінки її газотранспортної системи, яка має лягти в основу переговорів про створення консорціуму про розвиток газотранспортної системи країни.
“Ні, ще не отримали. Але розраховуємо отримати найближчим часом”, – повідомив журналістам заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв.
Менеджер російської компанії визнав, що зараз “Газпром” задоволений темпами закачування газу в українські підземні сховища. “Так-так. У нас реалізується спільна програма”, – прокоментував він.
Достатній запас газу в українських ПСГ необхідний для стабільного транзиту російського газу в Європу. Українська ГТС працює за принципом заміщення – великі обсяги призначеного для транзиту російського газу насправді споживаються на індустріально розвиненому Сході України – натомість з ПСГ на заході країни подається газ для постачань до Європи. Цього літа “Газпром” надав “Нафтогазу України” $2 млрд авансу за транзит для фінансування закачування газу в ПСГ. Від надійного транзиту через Україну залежить газопостачання таких країн як Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Сербія, Туреччина, Італія, Греція, Австрія.
Президент України Віктор Янукович у понеділок під час переговорів з російським колегою Володимиром Путіним заявив: “Розраховуємо вийти на економічно обґрунтовану, справедливу формулу ціноутворення для нашої країни”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас