Дефіцит торговельного балансу в Японії побив рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит торговельного балансу в Японії побив рекорд

420
Дефіцит торговельного балансу Японії в період з квітня по вересень 2012 зріс майже до 3,22 трлн ієн (близько 41,3 млрд доларів). Як оголосило сьогодні міністерство фінансів країни, це найбільший піврічний показник за весь час ведення подібної статистики.
Експерти пояснюють посилення торговельного дисбалансу слабкою кон’юнктурою в США, борговою кризою в Європейському союзі та погіршенням відносин з Китаєм.
У квітні-вересні японський експорт скоротився на 2 проц. Особливо різко зменшилися поставки товарів у США – на 16,6 відс. Обсяги японської продукції, що вивозиться в країни ЄС, скоротилися на 16,1 відс. На 8,2 відс. зменшилися і постачання в КНР, населення якої останнім часом намагається не купувати японські товари на тлі конфлікту між Токіо і Пекіном через групу спірних островів у Східно-Китайському морі. Таким чином, в квітні-вересні погіршилася ситуація на всіх трьох основних експортних ринках країни.
Водночас японський імпорт збільшився у квітні-вересні на 2,6 відс., в основному, через розширення закупівель скрапленого природного газу на тлі зупинки практично всіх атомних станцій після аварії на АЕС “Фукусіма-1” в березні минулого року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас