В РФ хочуть легалізувати продаж діамантів через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РФ хочуть легалізувати продаж діамантів через інтернет

201
Міністерство фінансів РФ підготувало поправки до законодавства, що дозволяють відправляти ювелірні прикраси з дорогоцінними каменями звичайною кур’єрською службою, а не спеціальним транспортом з озброєною охороною, як це запропоновано зараз.
Як пише “РБК daily”, нововведення дозволить легалізувати інтернет-торгівлю ювелірними прикрасами.
За словами учасників ринку, які наводить видання, існуючі вимоги роблять інтернет-торгівлю ювелірними виробами нерентабельною. Доставка однієї посилки спецзв’язком (цю послугу надає Федеральна служба охорони) обійдеться в 1,5 тисячі рублів. При цьому середня сума інтернет-покупки ювелірних прикрас становить 2-3 тисячі рублів.
Згідно з розробленим Мінфіном законопроектом, вимоги про збройну охорону збережуться тільки для ювелірних виробів, що перебувають у державній та муніципальній власності. В даний час ювелірні магазини можуть дозволити собі, не порушуючи закону, тільки інтернет-вітрини: в них можна вибрати і замовити виріб, але забрати його самостійно.
Раніше стало відомо про розроблені Мінфіном поправки до законодавства, які, навпаки, посилюють контроль над оборотом ювелірних виробів. Так, відомство пропонує створити спеціальний наглядовий орган з обороту золота і коштовного каміння. Передбачається, що структура отримає право на позапланові перевірки без санкції прокуратури та суду, а також зможе розмістити своїх представників на всіх профільних підприємствах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас