Президентська гонка Обами і Ромні залучила рекордний $1 млрд зібраних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентська гонка Обами і Ромні залучила рекордний $1 млрд зібраних коштів

250
Кандидати на пост президента США Барак Обама і Мітт Ромні можуть оновити рекорд зібраних коштів на передвиборчу кампанію.
Сума зборів за підсумками президентських перегонів може перевищити $1 млрд. Згідно з даними видання Politico, яке посилається на Федеральну виборчу комісію США, на даний момент штаб Обами зібрав $969 млн, штаб Ромні – $919 млн.
Минулий рекорд був також встановлений Обамою в 2008 р., тоді кандидату в президенти від демократів Бараку Обамі вдалося зібрати $750 млн.
Необхідно зазначити, що кандидат від республіканців поступово скорочує своє відставання від Обами. Згідно з даними опитування, спільно проведеного телеканалом NBC News і газетою Wall Street Journal, Мітт Ромні практично наздогнав поточного президента, набравши 47%.
За даними опитування Reuters, 46% опитаних підтримують Обаму, в той час як його суперника – 45%. Днем раніше результати свідчили про 3%-ву перевагу демократа: 46% проти 43% у Ромні.
22 жовтня кандидати на пост президента США зустрінуться на заключних дебатах. Сперечатися будуть про зовнішню політику.
Фундаментальні розбіжності Барака Обами і Мітта Ромні полягають у використанні і фінансуванні збройних сил. Чинний президент має намір урізати витрати на армію майже на півтрильйона доларів за 10 років. Ромні, навпаки, хоче додати військовим понад $2 трлн. Скорочувати витрати необхідно, для того щоб приборкати гігантський держборг США, який перевищує $16 трлн. Це, мабуть, головна проблема країни.
Також важким тягарем лежить високе безробіття. Двома словами, головне в економічному курсі президента-демократа – збільшення податкового навантаження на забезпечених громадян і великі корпорації на користь малозабезпечених. Кандидат-республіканець пропонує знижувати податки, щоб підтримати бізнес.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас