Нафтопровід "Дружба" зламався через гумові предмети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтопровід "Дружба" зламався через гумові предмети

1692
Вузли нафтопроводу “Дружба” в Східній Європі вийшли з ладу через гумові предмети, що потрапили в російську нафту: дитячі соски і презервативи. Про це в номері від 22 жовтня пише газета “Ведомости” з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
За даними видання, оператори помітили, що лічильники почали показувати набагато більше нафти, ніж могло пройти по системі. Після того, як робота була зупинена, в системі були виявлені контрацептиви і соски. Сторонні предмети зупинили роботу спочатку словацького оператора нафтопроводу, потім – угорського.
Це сталося 7 та 8 жовтня, але відомо про це стало тільки зараз. Яким чином гумові предмети потрапили в потік нафти, не повідомляється. Необхідний ремонт був швидко закінчений і не вплинув на операційні показники.
Представник “Транснафти” Ігор Демін заявив виданню, що на території Росії, України і Білорусії подібних поломок не було. За його словами, попадання гумотехнічних виробів у нафту, швидше за все, не було випадковим. Так, коли в Дагестані крадуть нафту, в загальний потік закачують воду, зазначив Дьомін.
За його словами, Угорщина і Словаччина в даний час відмовляються підписувати акт приймання нафти в України, бо через поломку лічильників неможливо відстежити, скільки вуглеводнів було поставлено.
“Дружба” є найбільшим нафтопроводом у світі, труба була побудована ще в 1960 році. Нафтопровід з’єднує родовища Поволжя та Сибіру з білоруським містом Мозирем; там вона розгалужується на дві нитки: одна проходить через територію Білорусі та Польщі до Німеччини, друга – через Україну в Чехію, Словаччину та Угорщину. Загальна протяжність “Дружби” становить майже дев’ять тисяч кілометрів. Російська ділянка нафтопроводу експлуатується “Транснафтою”, іноземні відрізки контролюють місцеві оператори.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас