Виконання передвиборних обіцянок будь-якої партії приведе Україну до економічного колапсу - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виконання передвиборних обіцянок будь-якої партії приведе Україну до економічного колапсу - ЗМІ

1216
Всі партії, які бажають потрапити після виборів до Верховної Ради, палко обіцяють у випадку перемоги виконати всі свої обіцянки, йдеться в сюжеті ТСН-Тижня. Журналісти ТСН-Тижня провели експеримент і п’яти партіям-лідерам дали змогу перемогти на виборах: теоретично.
Професійні економісти довели, що якщо всі ці гасла оживуть, то через 5 років – у 2017 році – українцям буде несолодко. Інфляційне майбутнє від Партії регіонів Партія регіонів підняла пенсію на 20% від прожиткового мінімуму. На 2012 рік це було плюс 430 гривень. Не обійшли і лікарів з вчителями. Діти почали народжуватися активніше, тому що допомогу теж підняли. У кожній школі є інтернет, а інтернатів стало менше.
Тоді на кухнях всі планували майбутнє. Адже на телеекранах ще в далекому 2012 році зростали графіки ВВП, зарплат, стипендій і пенсій. Партія пообіцяла і зробила: за останні п’ять років зарплата піднялася до 8 тисяч. Правда ніхто не цікавився однією цифрою в програмі партії: ВВП піднялося всього на 5%. Формула проста: висока зарплата плюс низький ВВП інфляція дорівнює 15% на рік. Якщо ж зменшувати ціни адміністративним шляхом, це призведе до появи дефіциту.
Від перемоги Об’єднаної опозиції зрадів бізнес. По всій країні відкрилися єдині вікна. Отримати довідку або документ – справа кількох хвилин. Відразу після виборів скасували Податковий кодекс і підвищили пенсії.
Однак підвищення пенсій і зарплат створило діру в бюджеті. Зниження єдиного соцвнеску залишило казну без десятків мільярдів гривень. А обіцяна заборона на підвищення тарифів ЖКГ, по-перше, відвернула від нас міжнародні фінансові фонди, по-друге, ще більше заглибила в комунальну яму.
Віталій Кличко після перемоги УДАРу почистив штат чиновників, зменшив частину пільговиків і тих, хто отримує субсидії. Країну накрила хвиля протестів незадоволених. Кличко підбадьорити безробітних було нічим. Адже він знизив єдиний соціальний внесок, що логічно призвело до бюджетних втрат.
З приходом до влади ВО “Свобода” країну засіяли вітряками і сонячними батареями. Сім’ї живуть тепер в екологічному будинку, в них стоїть лічильник на воду. Правда, все ще чекають, коли ж будуть гроші для модернізації комунальних мереж. У бюджеті їх традиційно немає. Особливо після обіцяного скасування ПДВ, який давав третину надходжень до бюджету. Бізнес взагалі відвернувся від політиків, які нічим не діляться. У них все “своє”.
У тому числі земля. “Свобода” прийшла і відразу прийняла земельний кодекс, великі агрокомпанії зникли. Тому сільське господарство продовжує стагнувати, продовжує відчувати проблеми із залученням ресурсів, не має чіткого власника на землю. А мрія про те, що ми будемо виробляти 100 мільйонів тонн зерна, залишається далекою мрією. Порожні магазини в комуністичній “п’ятирічці”
У перші ж рік “правління” КПУ Верховна Рада прийняла закон про повернення в держвласність усіх підприємств. Комуністи взяли під контроль ціноутворення і повернулися до планової економіки. Економісти вважають, що в таку країну інвесторам вкладати гроші буде нецікаво. Крім того, державний контроль цін призвів до спустошення магазинів. Більшу частину продуктів харчування можна купити на чорному ринку. Також комуністи всіх забезпечили безкоштовним навчанням і місцем роботи. Тому тепер всі працюють, хоча і за копійки.
Фахівці вважають, що повернути стовідсоткове працевлаштування, як у СРСР – це утопічна ідея, тому що якщо у людини немає страху втрати роботи, вона втрачає стимул, щоб працювати. Тому якщо повірити в гасла, то наші діти будуть тотальними боржниками і розплачуватимуться за наші неекономічні тарифи, незароблені виплати і нерозумні пільги. За те, що в 2012 році їхні батьки воліли сьогодні з’їсти курку, а не дочекатися від неї яєць завтра. Хоча дуже лякатися теж нічого – прикладів 100% виконання передвиборчих обіцянок в історії України ще не було.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас