Рейтинг уряду Японії з крахом обвалився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг уряду Японії з крахом обвалився

817
Рейтинг уряду Японії на чолі з Есіхіко Нодою впав до найнижчого рівня за весь час існування кабінету – 18%, такі дані проведеного опитування опублікувала газета “Асахі” в понеділок.
Вперше з вересня минулого року, коли уряд на чолі з прем’єром Нодою було сформовано, його рейтинг впав нижче 20%. Ця позначка вважається в Японії критичною і сприймається як знак, що протягом декількох місяців відбудеться зміна уряду і прем’єра.
У порівнянні з попереднім опитуванням тритижневої давності рейтинг уряду впав на 5 процентних пунктів. Ноді не вдалося домогтися підтримки населення, незважаючи на проведені ним перестановки в уряді і заміну майже половини міністрів.
Напруги ситуації додає очікування розпуску парламенту і оголошення виборів до нижньої палати. Влітку прем’єр пообіцяв опозиції, що це відбудеться в “найближчим часом”, однак не назвав конкретної дати. Опозиція, перш за все, Ліберально-демократична партія, чия популярність досягла своєї стелі за останні три роки, наполягає на проведенні виборів до кінця цього року. Глава кабінету розраховує спочатку прийняти закон про додаткову емісію на позачерговій сесії парламенту, яка відкривається 29 жовтня, відвідати Москву і лише потім на початку наступного року розпустити парламент і призначити нові вибори.
Згідно з опитуванням, за правлячу Демократичну партію готові голосувати 13% респондентів, за опозиційну ЛДП – 36%.
Опитування проводилося 20-21 жовтня методом довільної комп’ютерної вибірки по телефону. В опитуванні взяли участь 1620 осіб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас