Попит на оренду житла в столиці впав на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на оренду житла в столиці впав на 50%

Нерухомість
3246
У жовтні попит на оренду економ-житла в Києві впав на 40-50%, в бізнес-сегменті – на 60-70%, в еліт-сегменті – на 50%, повідомляє DOM.ria.ua.
Причина такого падіння криється в тому, що більшість орендарів почали активно шукати житло для довгострокової оренди в перший місяць після літа. До середини осені багато хто з них вже підібрали собі квартиру, тому затребуваність даного виду житла почала зменшуватися.
Тенденції щодо зниження активності спостерігаються і в сегменті оренди котеджів та будинків. Так, попит на оренду дач сьогодні вже практично відсутній (сезон закінчився), а попит на недорогі будинки (від 1000 $/міс.) в порівнянні з початком осені впав практично в два рази.
При цьому без змін попит залишається тільки в сегменті оренди елітних будинків (від 5000 $/міс.).
Повідомляється, що з жовтня на ринку починає формуватися попит на будинки і квартири для проведення Нового року і Різдвяних свят. За першими прогнозами, цього року попит на такі будинки буде вищим, ніж у попередні.
Оператори ринку таке підвищення пов’язують в першу чергу з помітним зростанням вартості закордонних турів (на 45-55%), а також подорожчанням послуг українських туристичних операторів (на 30-35%).
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас