Митницю паралізувало: імпортери не можуть оформити ввезення вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митницю паралізувало: імпортери не можуть оформити ввезення вантажів

Казна та Політика
3961
З вечора 17 жовтня – ранку 18 жовтня розмитнення вантажів по всій Україні практично зупинилося.
Про це “Економічній правді” повідомив співробітник однієї з регіональних митниць.
“Стоїмо”, – зазначив він, додавши, що зупинка в оформленні стосується не всіх. Вузьке коло компаній, переважно представники зарубіжних корпорацій, може провезти вантаж і зараз.
Однак переважна більшість імпортерів дійсно не може оформити ввезення вантажів.
Аналогічна зупинка розмитнення відбувалася в березні 2012 року. Через якийсь час імпортери зіткнулися з тим, що велика кількість посередників – так званих “модних фірм”, були відтіснені від розмитнення.
Кілька місяців митниця працювала виключно “на бюджет”, і лише приблизно з літа знову стали говорити про масові факти контрабанди, в зв’язку з чим бюджет почав недоотримувати значні кошти.
Напередодні виборів, каже наше джерело, митники можуть знову зменшити обсяги контрабанди, щоб збільшити легальні надходження до державного бюджету.
За словами співрозмовника “ЕП”, оформлення може поновитися на наступному тижні. Однак, як і в березні, імпортерів може чекати посилення умов розмитнення і робота “на бюджет”.
“Це може бути пов’язано з нещодавніми одеськими подіями”, – сказав митник.
Як відомо, на початку жовтня стало відомо, що в Одесі затримано начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка. При обшуку в нього знайшли $870 тис. Чиновника тут же звинуватили, що гроші отримані шляхом вимагання, і звільнили.
Після цього випадку, за словами джерела, голову митниці Ігоря Калетника викрили в невиконанні деяких прямих вказівок президента.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас