Україна заощадила $1,8 млрд на закупівлі російського газу - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заощадила $1,8 млрд на закупівлі російського газу - Кабмін

Енергетика
701
Україна в січні-серпні 2012 року закупила у Газпрому 16 млрд куб м газу, що майже в два рази менше, ніж у 2011 року, і заощадила майже $1,8 млрд за рахунок зменшення його споживання.
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості країни Юрій Бойко на засіданні комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості країни.
“За рахунок реалізації заходів щодо зменшення споживання природного газу вдалося суттєво зменшити закупівлю дорогого імпортованого природного газу. Так, за 8 місяців обсяги закупівлі склали 16 млрд куб. м, що майже в два рази менше в порівнянні з торішнім показником. Це дало можливість залишити в економіці України майже $ 1,8 млрд.”, – сказав міністр.
Він зазначив, що подальше формування та вдосконалення ринків енергоресурсів (передусім ринку природного газу та ринку вугілля), а також забезпечення їх ефективної взаємодії – ключові завдання міністерства і на наступний рік.
Нагадаємо, Україна до 2016 року збільшить видобуток газу на 17% – до 21 млрд куб. м, заявив прем’єр-міністр країни Микола Азаров на засіданні уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас