Ахметов іноземним інвесторам: виграє той, хто закохається в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов іноземним інвесторам: виграє той, хто закохається в Україну

836
Власник найбільшої української приватної холдингової компанії ЗАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ринат Ахметов закликає іноземних інвесторів поспішати вкладати в Україну і реалізовувати в країні великі інвестиційні проекти.
“Україна – це величезний потенціал. Я глибоко переконаний: хто перший повірить в Україну, хто закохається в Україну, той і виграє”, – сказав він під час урочистої церемонії відкриття майданчика і закладання першого каменя нової повітророзподільчої установки (ПРУ-1400) на Єнакіївському металургійному заводі (ЄМЗ, Донецька обл.), що входить до групи “Метінвест”, за участю президента України Віктора Януковича в четвер.
При цьому Р.Ахметов зазначив, що прихід в країну інвесторів є хорошим сигналом для всіх.
За його словами, від будівництва нової ПРУ-1400 на ЄМЗ, яка дозволить забезпечити підприємство технічними газами, виграє не тільки інвестор, – “від цього виграє, насамперед, трудовий колектив, виграє місто, виграє країна”. При цьому Р.Ахметов подякував французьким інвесторам.
“Спасибі нашим французьким партнерам, які інвестують кошти в нашу країну, в нашу економіку, в нашу промисловість”, – резюмував глава СКМ.
У свою чергу, віце-президент Air Liquide в Північній і Центральній Європі, член виконавчого комітету компанії Гі Зальцгебер під час церемонії висловив задоволення співпрацею з “Метінвестом”.
“Це перший і не останній крок спільно з “Метінвестом”, – підкреслив віце-президент французької компанії. За його словами, реалізація проекту з будівництва ПРУ-1400 дозволить забезпечити технічними газами не тільки ЄМЗ, але й інші компанії в регіоні. При цьому Г.Зальцгебер зазначив, що компанія буде отримувати якісний продукт, підвищить свою конкурентоспроможність, а екологічна ситуація в регіоні покращиться.
Генеральний директор ТОВ “Метінвест Холдинг” Ігор Сирий зазначив, що “Метінвест” надасть усю необхідну підтримку для створення стійкого бізнесу Air Liquide в Україні.
Як повідомлялося, французька компанія з виробництва технічних газів Air Liquide побудує для потреб ЄМЗ нову ПРУ-1400 загальною вартістю EUR130 млн (у тому числі “Метінвест” витратить на проект близько EUR30 млн), яка дозволить виробляти кисень, азот і аргон для підприємства на умовах аутсорсингу.
Обсяг вкладень Air Liquide буде профінансований спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який надасть кредит на EUR85 млн.
Планується, що ПРУ-1400 буде здійснювати поставки технічних газів на ЄМЗ і інші підприємства України. Проектуванням, будівництвом і експлуатацією повністю займається Air Liquide.
Як повідомлялося, “Метінвест” уклав довгостроковий контракт з французькою Air Liquide, яка на умовах аутсорсингу буде поставляти ПАТЄМЗ” технічні гази після будівництва на його території ПРУ, введення в експлуатацію якої заплановано на середину 2014 року.
ЄМЗ, українсько-швейцарське підприємство ТОВ “Метален” і ММЗ входять до складу групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ЗАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) (71,25%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,75%).
Керуючою компанією групи “Метінвест” є ТОВ “Метінвест Холдинг”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас