Україна недоотримала $1 млрд під час Євро-2012 через поганий розвиток туризму в країні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна недоотримала $1 млрд під час Євро-2012 через поганий розвиток туризму в країні - експерт

Казна та Політика
322
Україна недоотримала близько $1 млрд в результаті проведення в країні Євро-2012, оскільки не скористалася можливістю просування свого туристичного потенціалу, заявляє голова Ради з питань туризму і курортів Євген Самарцев.
“Була економічна оцінка Євро. Це 1,8 млн туристів і 1 млрд (доларів – ред.) доходів. На жаль, реалії зовсім інші. Це приблизно, в кращому випадку, 250 тис. туристів і 100-140 млн доходів. Тобто, навіть на самому Євро близько мільярда країна недоотримала. І певною мірою ми не маємо стабільного позитивного бренду у відвідуванні туристами після цього, ми не закріплюємо цей емоційно-інформаційний успіх”, – сказав він на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в четвер.
Є.Самарцев порівняв ситуацію з Польщею, яка, за його словами, на відміну від України, напередодні проведення Євро-2012 прийняла національну програму розвитку туристичної галузі.
“В країні немає нової програми розвитку туризму, немає маркетингової стратегії просування курортного продукту”, – констатував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас