Греція погодила заходи економії зі своїми кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція погодила заходи економії зі своїми кредиторами

334
Греція і її міжнародні кредитори погодили більшість заходів економії і реформ, необхідних, щоб країна отримала черговий фінансовий транш, повідомили кредитори під кінець візиту в Афіни в середу.
Після тривалих переговорів Афіни, Євросоюз і Міжнародний валютний фонд, здається, впритул підійшли до укладення комплексної угоди, яка дозволить Греції уникнути банкрутства. Втім, обидві сторони визнають, що невирішені проблеми залишаються.
«Влада і команди переговірників погодили більшість базових заходів, необхідних для відновлення реформ, і підготували ґрунт для завершення перевірки», – повідомила так звана трійка кредиторів – МВФ, Єврокомісія і Європейський центробанк.
Обговорення решти невирішених питань, які, за словами грецьких чиновників, стосуються, в основному, реформ ринку праці, продовжиться в найближчі дні, додали вони. Крім цього, будуть обговорюватися фінансові питання.
Грецька влада висловила надію, що країна незабаром отримає гроші, які допоможуть їй залишитися на плаву і запобігти виходу з єврозони.
«Я впевнений, що ми робимо все, що повинні робити, щоб досягти угоди і досягти її швидко, щоб ми могли рухатися в бік відновлення», – сказав прем’єр-міністр Греції Антоніс Самарас.
Коли угоду буде укладено, трійка представить доповідь про успіхи Греції у виконанні умов програми допомоги і визначить, чи зможе країна знизити заборгованість до прийнятних рівнів.
Ця доповідь, ймовірно, покаже, що Греція дуже далека від виконання своїх зобов’язань. Критики звинувачують в такому стані справ брак політичної волі, політичний колапс за час повторних виборів у цьому році і більш глибоку, ніж очікувалося, рецесію.
Але, оскільки у Афін в листопаді закінчаться гроші, а Європа рішуче налаштована уникнути нової ринкової кризи, яка потягне вниз більші економіки, такі як Іспанія та Італія, Греція, судячи з усього, врешті отримає наступний транш у розмірі 31,5 млрд євро.
Як повідомлялося раніше, Греція планує оголосити конкурси з продажу чи здавання в оренду частини державних активів, у тому числі, найбільшого нафтопереробного заводу і двох портів, в спробі розплатитися з боргами і виконати умови надання міжнародної допомоги.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас