Ахметов сконцентрував 100% найбільшої транспортної компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов сконцентрував 100% найбільшої транспортної компанії

2150
Група СКМ збільшила свою частку в статутному капіталі найбільшого приватного залізничного оператора “Лемтранс” (Донецьк) до 100%, повідомляє прес-служба компанії.
“Придбання та інтеграція компанії в СКМ є стратегічно важливим кроком. “Лемтранс” дозволить стабільно забезпечувати СКМ, як найбільшого вантажовідправника, рухомим складом. Разом з тим, ми бачимо “Лемтранс” як самостійний ринковий бізнес, що працює як з українськими, так і іноземними вантажовласниками”, – заявив директор з розвитку нових напрямків бізнесу СКМ Микола Нестеренко.
На сьогоднішній день парк компанії “Лемтранс” налічує понад 12 тис. піввагонів і є найбільшим приватним залізничним перевізником в Україні. Частка компанії на ринку вантажних перевезень становить близько 8,5%, піввагонів – 14,5%. Обсяг перевезених вантажів за підсумками 2011 року склав понад 40 млн тонн.
“Стратегічний фокус для компанії – організація перевезень у власному вагонному парку, відповідно, інвестиційна політика “Лемтрансу” буде спрямована на оновлення і збільшення власного парку і підвищення якості послуг”, – додав Нестеренко.
“Для збереження цього фокусу у “Лемтрансу” є і сильна команда, і необхідна експертиза, і клієнтська база. Тепер, з приходом СКМ, як стратегічного інвестора, у компанії з’явилася і наша повна підтримка, у тому числі – наша готовність фінансувати інвестиційні програми компанії”, – повідомив Нестеренко.
Також він підкреслив, що для СКМ важливо, що, інвестуючи в вантажоперевезення, компанія зможе не тільки забезпечити ефективну безперебійну роботу безпосередньо “Лемтранс”, але і підприємств-суміжників з їх тисячами працівників.
Нагадаємо, з 2003 року СКМ була міноритарним акціонером “Лемтрансу” з часткою в 20% статутного капіталу. 100% акцій СКМ належить бізнесмену Ринату Ахметову.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас