Утричі збільшено розмір підвищень до пенсій ветеранам війни, яким 100 і більше років. Але скільки їх залишилося? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Утричі збільшено розмір підвищень до пенсій ветеранам війни, яким 100 і більше років. Але скільки їх залишилося?

1210
Ветеранам війни, яким 100 і більше років, втричі збільшено розмір підвищень до пенсій. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №908, розміщеній на Урядовому порталі.
Так, цією постановою, яка ухвалена 26 вересня 2012 року ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертв нацистських переслідувань”, яким виповнилося 100 і більше років, виплата підвищень (надбавок) до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, здійснюється в потрійному розмірі”.
Іншим особам, яким виповнилося 100 і більше років, встановлюється підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, у розмірі 20% прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність.
 
Скільки сьогодні в Україні налічується ветеранів такої вікової категорії з усіх 1,8 мільйонів ветеранів війни – невідомо. Редакція Finance.UA звернулась спершу в Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці, де порадили зателефонувати в Головне управління соціального захисту населення КМДА. Далі був ланцюжок дзвінків за різними номерами, а за останнім номером сказали, що таких даних немає (бо ніхто їх не запитував), і порадили відсилати офіційний запит.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас