Уряд Німеччини знизив прогноз зростання ВВП на 2013 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини знизив прогноз зростання ВВП на 2013 рік

Казна та Політика
252
Уряд Німеччини знизив прогноз зростання ВВП на наступний рік, відзначивши несприятливі наслідки боргової кризи в єврозоні, а також скорочення обсягів експорту в умовах ослаблення темпів економічного підйому в Азії, повідомляє агентство Bloomberg.
Економіка ФРН збільшиться на 1% в 2013 році, очікують в уряді. Попередній прогноз, опублікований в травні, передбачав підйом ВВП в наступному році на 1,6%.
Міністр економіки ФРН Філіп Реслер підвищив прогноз зростання німецького ВВП на 2012 рік до 0,8% з 0,7%, заявивши, що осінь цього року може виявитися більш сприятливою, ніж очікувалося.
“Німеччина пробирається через штормові води у зв’язку з борговою кризою в Європі, а також ослабленням зростання в країнах Азії і Латинської Америки”, – заявив Ф.Реслер.
Міністр зазначив, що німецька економіка здатна триматися в умовах глобальної напруженості, проте вказав на те, що криза, що триває вже три роки поспіль, підірвала довіру інвесторів до країни.
Ослаблення темпів зростання в таких країнах, як Китай, буде позначатися на обсягах експорту, додав Ф.Реслер. У зв’язку з цим прогноз зростання експорту з ФРН на наступний рік знижений до 4,4% з 5%.
За словами Ф.Реслера, незважаючи на те, що очікування для другої половини цього року в порівнянні з травневим прогнозом покращилися, економіка ФРН відчує на собі ослаблення інвестицій пізніше – в зимові місяці.
Він очікує, що світова економіка “повернеться в ритм” в наступному році.
Німецький ринок праці, за оцінками уряду, буде стабільним в 2013 році при середній кількості безробітних на рівні 2,9 млн.
Міжнародний валютний фонд на цьому тижні залишив оцінку зростання ВВП Німеччини на 2012 рік на рівні 0,9%, знизив прогноз на 2013 рік з 1,4% до 0,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас