Німеччина готова схвалити кредитну лінію для Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова схвалити кредитну лінію для Іспанії

Кредит&Депозит
240
Німеччина відкрита для обговорення питання щодо відкриття Іспанії кредитної лінії чинним стабфондом єврозони (ESM).
“Новина про те, що Німеччина в даний час може схвалити надання кредитної лінії Іспанії, дійсно дивовижна, оскільки Німеччина завжди демонструвала свою жорстку позицію”, – вважає аналітик компанії Newedge.
Заяви представників Християнсько-демократичної партії ФРН Міхаеля Мейстера і і Норберта Бартлі свідчать про пом’якшення позиції Німеччини.
Іспанія розглядає можливість направлення заявки на отримання кредитної лінії нового механізму порятунку ЄС. Про це заявив офіційний представник Мінфіну Іспанії, розповівши про план країни щодо звернення по допомогу для запобігання борговим проблемам, які вже виходять з-під контролю.
Чиновник сказав, що Іспанія хотіла б отримати підтримку від колег по єврозоні, перш ніж звертатися по допомогу. Але уряд не впевнений в одностайній підтримці, бо існують побоювання в тому, що запит допомоги від Іспанії призведе до зростання страхів інвесторів щодо стабільності курсу євро, що негативно вплине на Італію. Багато хто побоюється, що без допомогу ЄС вартість запозичення для Іспанії зросте до неприйнятних рівнів, що загрожуватиме стабільності єдиної валюти, повідомляє Wall Street Journal.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас