Прощавай бензин? Україна може ввести мита на імпорт нафтопродуктів з грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прощавай бензин? Україна може ввести мита на імпорт нафтопродуктів з грудня

1962
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко розраховує на введення мит на імпорт нафтопродуктів з грудня поточного року.
“Зараз Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розглядає нашу пропозицію для того, щоб захистити внутрішній ринок нафтопродуктів. Ми сподіваємося, що захисні заходи будуть впроваджені”, – сказав він журналістам у середу, відповідаючи на питання про намір України ввести такі мита з 1 грудня.
Як повідомлялося, напередодні прем’єр-міністр Микола Азаров доручив МЕРТ і Міненерговугілля вивчити питання нового спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів в країну. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі в грудні 2011 року припинила спеціальне розслідування, що тривало майже рік, щодо імпорту в Україну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження без застосування спеціальних заходів.
З боку учасників ринку введення мит підтримували українські НПЗ, які заявляють, що отримують сировину значно дорожче, ніж НПЗ країн Митного союзу, зокрема Білорусі.
Проти мит виступають великі мережі АЗС, які переважно імпортують пальне. Вони вважають, що мита монополізують ринок нафтопродуктів і призведуть до підвищення цін на ньому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас