Український шоу-біз став платити втричі більше податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український шоу-біз став платити втричі більше податків

Казна та Політика
524
Представники українського шоу-бізнесу в 2012 році втричі збільшили сплату податків зі своїх сценічних заробітків.
Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України Вячеслав Бусарєв.
За його словами, в податкових органах перебуває на обліку 1839 суб’єктів господарювання – фізичних осіб, які займаються театральною та мистецькою діяльністю. З 1 січня 2012 року з введенням спрощеної системи оподаткування її обрали 993 особи із зазначеної категорії. З них обрали 2 групу – 398 осіб, 3 групу – 595 осіб.
При цьому спостерігається позитивна динаміка щодо збільшення відрахувань до бюджету від платників цієї категорії. Якщо в минулому році сумарні офіційні гонорари поп-зірок становили 4,6 млн. грн., і в бюджет було перераховано 646 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, то тільки
за перше півріччя 2012 року «зірки» задекларували 91 млн. грн. заробітку та сплатили до державної скарбниці 2,4 млн. грн.
Представник податкової служби подякував артистам за сумлінність. «Безсумнівно, «зірки» є трендсеттерами, простіше кажучи, багато людей беруть з них приклад в усьому, в тому числі і у питаннях фінансової дисципліни. Саме з цієї точки зору важливим є підвищення сумлінності сплати податків українськими селебрітіз, в тому числі і за рахунок роз’яснювальної роботи з боку податкової служби», – сказав В. Бусарєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас