НБУ: обмеження доступу банків до валютного міжбанку було обґрунтованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: обмеження доступу банків до валютного міжбанку було обґрунтованим

Валюта
1624
Національний банк України (НБУ) обґрунтовано обмежував доступ банків до міжбанківського валютного ринку за порушення встановленого порядку торгівлі іноземною валютою, повідомляється на веб-сайті центрального банку.
НБУ вважає некоректними і такими, що не відповідають дійсності, коментарі, які з’явилися останнім часом у пресі та на інтернет-сайтах, щодо безпідставного відключення банків від Системи підтвердження угод (СПУ)… Нацбанк діяв на підставі нормативно-правових актів”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Як повідомлялося, Нацбанк у жовтні тимчасово відключив декілька банків від СПУ, в тому числі один з найбільших Райффайзен Банк Аваль.
У повідомленні НБУ роз’яснюється, що постановою центробанку №308 (набрала чинності з 23 серпня) були внесені зміни до порядку торгівлі іноземною валютою. Нею, серед іншого, уточнено умови проведення банками власних операцій з купівлі іновалюти.
“Фактично банки, які порушили будь-яку з вимог щодо порядку формування та зберігання обов’язкових резервів, не можуть здійснювати власні операції з купівлі іноземної валюти протягом наступного календарного місяця”, – підкреслюється в повідомленні.
За даними НБУ, введені обмеження стосувалися банків, які порушили вимоги, встановлені порядком торгівлі інвалютою.
“Обмеження роботи окремих банків в СПУ стосується виключно проведення ними власних операцій і не поширюються на операції з купівлі інвалюти, що здійснюються банками за дорученням і за рахунок їхніх клієнтів”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас