Як платити податок на подарований автомобіль? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як платити податок на подарований автомобіль?

4542
Слов’янська об’єднана податкова служба роз’яснила порядок оподаткування подарованого членом сім’ї першого ступеня споріднення (наприклад, батьком чи матір’ю) автомобіля.
Як повідомили в податковій, порядок оподаткування доходів, одержаних у вигляді подарунків, визначений статтею 174 Податкового кодексу України. Зокрема передбачено, що кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються за правилами, встановленими для оподаткування спадщини.
Тому дохід у вигляді вартості подарованого автомобіля в межах, що підлягають оподаткуванню, включається до складу загального річного доходу платника податку і відображається ним у річній податковій декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації). Ставка оподаткування встановлюється залежно від об’єкта, подарованого платнику податків, та ступеня споріднення з дарувальником.
“Дохід у вигляді вартості подарованого автомобіля від батька, який є членом сім’ї першого ступеня споріднення, включається до складу загального річного оподатковуваного доходу та згідно з пп.” А “пп. 174.2.1 п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу підлягає оподаткуванню за нульовою ставкою”, – зазначили податківці.
Варто зазначити, що від подачі податкової декларації звільнені спадкоємці, які отримали у спадок об’єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою.
При цьому нотаріус, який посвідчив договір дарування, зобов’язаний надіслати про нього інформацію в податковому розрахунку за формою №1ДФ з ознакою доходу “113”.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас