Членами наглядової ради Земельного банку пропонують призначити Калетника, Плотнікова та Прасолова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Членами наглядової ради Земельного банку пропонують призначити Калетника, Плотнікова та Прасолова

Аграрний ринок
384
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови №11324, яким пропонується призначити членами наглядової ради ПАТ “Державний земельний банк” Григорія Калетника, Олексія Плотнікова та Ігоря Прасолова. Текст проекту постанови “Про призначення членів наглядової ради публічного акціонерного товариства “Державний земельний банк” опублікований на офіційному сайті ВР.
Крім того, згідно з проектом постанови пропонується призначити членами наглядової ради Державного земельного банку Григорія Калетника (народний депутат від фракції Партії регіонів, голова комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин), Олексія Плотнікова (нардеп від ПР, голова підкомітету ВР з питань міжнародної економічної політики), Ігоря Прасолова (нардеп від ПР, голова підкомітету з питань цінних паперів та фондового ринку), Дмитра Притику (нардеп від ПР, член комітету ВР з питань правосуддя) і Романа Ткача (нардеп від НУ-НС, секретар комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин).
У пояснювальній записці уточнюється, що прийняття проекту постанови створить умови для формування вищого органу управління Державного земельного банку.
“За законом, наглядова рада є вищим органом управління державного банку, який здійснює контроль за діяльністю правління банку з метою збереження залучених у вклади грошових коштів, забезпечення їх повернення вкладникам і захисту інтересів держави як акціонера державного банку, а також здійснює інші функції.
При цьому, до складу наглядової ради державного банку входять члени наглядової ради банку, призначені Верховною Радою, Президентом і Кабінетом міністрів. До складу наглядової ради державного банку, який призначається ВР, в обов’язковому порядку входить не менше одного представника парламентської опозиції”, – йдеться в пояснювальній записці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас